Orrcseppfüggő vagy? Van megoldás! | Allergia és életmód

Orrspray leszokás

Lehet-e az orrcsepptől, orrspraytől is függni? A válasz sajnos: igen!

Orrcseppről leszokni...

Függni egy orrcsepptől? Mikor függőségről beszélünk, az emberek nagy részének a kábítószer az alkohol és a cigaretta jut eszébe.

Pedig függőség kialakulhat sok más tényezővel szemben is, ilyenek például a patikában vény nélkül beszerezhető nyálkahártya-lohasztó nazális készítmények. Az orrnyálkahártya-lohasztó készítmények szerepe Mikor náthásak vagyunk, az orrunkban megtapadó vírusok, vagy baktériumok gyulladást okoznak a helyi szövetekben.

A gyulladás következtében az erek kitágulnak, áteresztőképességük nő, a környező szövetek pedig megduzzadnak, szűkítve ezáltal a beáramló levegő útját.

Könnyű függővé válni, és magadtól nagyon nehezen jössz le a szerről. De segítek! Nekem sikerült! A gyógyszerészem szerint Magyarország lakosságának fele orrcseppfüggő. És van is ebben valami… Megfázásos szezonban tele van a világ orrcseppreklámokkal.

Eredeti szerepe ezeknek a nazális szereknek az, hogy az orrnyálkahártyában lévő ereket összehúzzák, csökkentsék a környező szövetek duzzanatát, és az orrváladék termelődését. Normális körülmények között egy ilyen készítményt maximum napig használunk.

  • Dohányzásellenes törvény az erkélyen
  • Leszokni a dohányzástól fokozott nyomás

Ezt követően a nátha egyéb tüneteivel együtt az orrdugulás is el kell, hogy múljon. Függőség Az orrcsepp-függőség, szaknyelven rhinitis medicamentosa az érszűkítőt tartalmazó nazális készítmények tartós használata következtében alakul ki. Hozzászokást és függőséget jelent.

Az orrdugulást megszüntető, vény nélkül is kapható orrcseppek és orrspray-k napon túl történő alkalmazása a hozzászokás, az orrcsepp— vagy orrspray-függőség veszélyével, és az orrdugulásos állapot romlásával járhat. Figyelni kell tehát az előírásszerű alkalmazásra! A említett készítmények általában érösszehúzó összetevőt tartalmaznak. Oximetazolin, nafazolin, tramazolin, vagy xilometazolin fordul elő bennük. Noha ezek a hatóanyagok orrspray leszokás hatásosak a náthával járó orrdugulás megszüntetésében, tudni kell, hogy függőséget okozhat.

Amint elmúlik az hormonális kudarc, amikor abbahagyja a dohányzást hatás, azonnal értágulat következik be, ami a gyógyszer újabb használatára ösztönöz. Paradox módon éppen ellentétes eredményt vált ki a gyógyszer.

orrspray leszokás allen carr leszokni a dohányzásról olvasni

Hiába használjuk a készítményt egyre gyakrabban, az szinte hatástalan, az orrunk még inkább eldugul. Vannak enyhébb esetek is, mint például, mikor valaki este nem tud lefeküdni anélkül, hogy orrsprayt használna, ezért a gyógyszer használata a napi rituálé része lesz. Az érszűkítő orrspray leszokás következtében, tartós használat során romlik az érintett terület vérellátása, így előfordulhat az orrnyálkahártya kisebesedése, sőt egyes esetekben sajnos maradandó károsodással is számolni kell.

Ezért fontos, hogy mindenképp konzultálj egy orvossal. De akkor térjünk is rá a módszerre.

Ehhez hozzájárul a tartósítószerek nyálkahártyára kifejtett károsító hatása is. Hogyan lehet leszokni róluk?

dohányzás orvosolja a tiszta légzést

A szakirodalom két megoldást említ az orrcsepp-függőség kezelésére: Az egyik az úgynevezett "cold turkey" , ami a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldása a problémának. Azonnali megvonást jelent, ami orrspray leszokás esetekben problémás, mivel a gyógyszer elvonása és a tünetek csökkenése közti idő hosszúnak tűnhet a fellépő kellemetlenségek miatt orrdugulás, orrfolyás.

Leszokás az orrcseppről!

Tipikus példa, mikor valaki csak éjszakára használ rendszeresen orrsprayt. Ilyen esetekben célravezetőbb, kíméletesebb és talán eredményesebb megoldás lehet a folyamatos leszoktatás.

El orrspray leszokás mondani, hogy hosszabb folyamatról beszélünk, melynek során a fellépő kellemetlen tüneteket mérsékeljük, olyan készítményekkel, melyek nem tartalmaznak gyógyszeres hatóanyagot. Jó megoldás lehet például a hipertóniás orrsprayre történő váltás, orrspray leszokás nem tartalmaz érszűkítőt, mégis hatékony, mivel ozmotikusan vonja el a vizet a duzzadt nyálkahártyától.

orrspray leszokás

Szintén jó alternatívát nyújtanak azok a készítmények melyek a sós izotóniás oldat mellett illóolajokat tartalmaznak. Használat során nedvesítik az orrnyálkahártyát, és kellemes hűs érzetet biztosítanak a levegő beáramlásakor, ami nagy mértékben javítja a leszokni orrspray leszokás együttműködési hajlamát. Amennyiben nem járunk sikerrel, érdemes orvoshoz fordulni, aki vényköteles készítményt írhat fel nazális szteroidok a leszokási folyamat elősegítése érdekében.

EXTRA AJÁNLÓ

Emellett természetesen azt is meg kell vizsgálni, hogy nincs-e más szervi oka az orrdugulásnak. A leszokás tehát - ahogyan más függőségek esetében sem- nem lehetetlen!

könnyebb leszokni a dohányzásról a gitáron

Bármelyik orrspray leszokás is választjuk, kérjük ki szakember segítségét, és legyünk kitartók! Gyors, segítőkész kiszolgálás. Szó szerint a kedvenc patikám lett! Amíg Ti nem voltatok, a gyógyszertárról mint olyanról teljesen más volt a véleményem.

Most már nem csak egy hely ahol pénzt hagyok hanem szolgáltatást és odafigyelést is kapok! Köszönöm, hogy vagytok!

dohányzásról való leszokás terve

Azt az emberi kiszolgálást, amit itt kapunk, nem sűrűn tapasztaljuk sehol. Eddig bár mit kérdezhettem, akár privát üzenetben is, mindig kaptam rá segítőkész választ.

Orrspray: ezt okozza a helytelen használat!

Orrspray leszokás jó hogy vagytok. Mindig kedvesek és maximálisan segítőkészek, sőt szakértő tanácsukat megfogadva sikerült meggyógyulnom.

  1. Hétvégén segélykiáltást intéztem az olvasókhoz.
  2. Berki börtönbe küldené Puzsér Róbertet: a bíróságon találkozott egymással a két botrányhős — fotók Az orrcseppek veszélyei Bár az orrcseppek nagy számban kaphatóak recept nélkül is, ez sajnos nem jelenti azt, hogy ne orrspray leszokás esetleges mellékhatásaik.
  3. В течение всей своей неимоверно долгой жизни жители города никогда не испытывали скуки.
  4. Orrcseppről leszokni | nlc
  5. Orrcseppfüggőség? Önt is érintheti! Egyszerű módszer a leszokáshoz! - Blikk
  6. Hogyan lehet teherbe esni
  7. Orrcseppfüggő vagy? Van megoldás! | Allergia és életmód

És mindig mosolygósak. Orrspray leszokás véletlenül nincs,akkor az holnapra jön.

orrspray leszokás Június 1. a dohányzásellenes nap

Ezen kívül egy mosoly és figyelmesség az mindig akad! És a kedvenceinknek is akadnak dolgok. Szakmailag is maximálisan felkészültek.