Orrcseppfüggőség: hogyan alakul ki és miért veszélyes?

Orrcsepp függőség

Orrsprayfüggőség! Leszokásom története #3

Hétvégén segélykiáltást intéztem az olvasókhoz. A függőség úgy alakul ki, hogy megfázáskor felduzzad a nyálkahártyánk, ami elzárja a levegő útját. Az orrspray az orrnyálkahártyában található apró ereket húzza össze, így enyhítik orrcsepp függőség duzzanatot, ezáltal megnyílik az út a levegő előtt.

Hajmeresztő házi praktikák orrspray-függőségre

Ahogy idővel csökken a hatás, az erek ismét kitágulnak, a duzzanat pedig gyakran nagyobb lesz, mint orrcsepp függőség. Így aztán ismét a csepp után nyúlunk és ez így megy addig, míg végül annyira károsodik a nyálkahártya, hogy soha többé nem lohad le, ami már csak műtéttel korrigálható. orrcsepp függőség

Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy az allergiás orrdugulás ellen hosszú távon a szteroid orrspray a jó választás, azonban sokan idegenkednek a használatától, emiatt később az orrcsepp-függőség tüneteivel fordulnak fül-orr-gégészhez. Náthától az orrcsepp-függőségig Dekongesztáns, vagy nyálkahártya-lohasztó néven ismerjük a nátha esetén használt orrsprayket. Recept nélkül kaphatók a gyógyszertárban, bármikor könnyen beszerezhetők, ha szükség van rá.

Népbetegség Fotó: Erdélyi Péter A cikk utóéletéből világosan látszik, hogy nagyon nem vagyok egyedül a nyomorúságommal. Segítőkész függő sorstársaim tömegével osztották meg velünk tapasztalataikat és a leszokás tuti receptjét.

Alább közöljük a legeredetibb házi praktikákat.

Inkább az orrcsepp-függőség, mint a szteroid?

Elég bután hangzik, de tökre működik. Ahogy próbálok elaludni és nem kapok sehol orrcsepp függőség, akkor csukott szemmel elképzelem, hogy az orrüregem egy nagy barlang vagy alagút orrcsepp függőség ilyesmi, és megpróbálom megérezni, hogy mi az a vastag réteg ami borítja.

ha leszokni a dohányzásról, akkor elmúlik

Ez mindig más. Van amikor sziklának érzem, van amikor málló vakolatnak. Ennek megfelelően valami szerszámmal nekiesek: légkalapács, vagy slag. Fontos, hogy csak képzeletben. Szinte azonnal lehet érezni ahogy múlik ott ahova koncentrálok a szerszámmal.

Miért veszélyes az orrcseppfüggőség?

Fantasztikus az ember. Nézz utána és próbáld ki!

Augusztinovicz Monika Létrehozva: A készítmények előírt időn túli használata tartós orrdugulást okozhat, sőt orrcsepp függőség orrnyálkahártyát is tönkreteheti. Rá lehet szokni Orrcseppet kezdetben azért használunk, hogy újra szabadon lélegezhessünk az orrunkon keresztül. Ám ha az orrdugulás oka nem egy felsőlégúti betegség, ami nagy valószínűséggel az orrcsepp előírt alkalmazási idején belül el is múlik, akkor akár rá is szokhatunk a készítményekre. Nem ritka, hogy valaki hetekig-hónapokig él orrspray által biztosított szabad orrlégzés mellett, mire orvoshoz kerül — mondja dr.

Sok sikert és kitartást! Nagyon kemény volt.

orrcsepp függőség

Ráadásul úgy, hogy fokozatosan tudtam elhagyni és emiatt nem baszott szét az ideg, hogy nem kapok levegőt ; A módszer lényege az volt igazából, hogy folyamatosan használtam egy szteroidos gyulladáscsökkentő orrspray-t is, ami segített helyrerakni a nyálkahártyát. Hetek kellettek, orrcsepp függőség leszokott róla. Én 1, de max.

a lányok nem hagyhatják fel a dohányzást

Olyan még nem fordult elő velem, hogy napnál tovább tartott volna egy nátha. Azt az időt meg ki lehet bírni orrspray nélkül is. Szerintem ezek az emberek simán qrvara ráérnek és orrcsepp függőség dugja őket senki vagy ők nem dugnak senkit, a lényegen ez nem változtat.

vásárolni a drogot tiszta légzés a dohányzástól nasic orrspray gyermekeknek

Javaslom, hogy mielőtt  belevág az elvonásba forduljon fül-orr-gégészéhez! Mindenkinek akadálymentes légutakat kívánok. Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson.

Mi a nél minden nap ezen dolgozunk.

orrcsepp függőség a dohányzás elleni küzdelem az rb-ben

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben. De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti orrcsepp függőség tudott működni, és orrcsepp függőség most következő orrcsepp függőség ez várhatóan még inkább így lesz.

orrcsepp függőség

Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is. Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját orrcsepp függőség, egészségetekről, biztonságotokról.

  • Miért veszélyes az orrcseppfüggőség?
  • Dohánytabletták vélemények
  • Ezerszer abbahagytam a dohányzást