Nasivin Sanft – orrspray – 10 ml

Nasivin betegtájékoztató

Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

Nasivin SK TV spot

A betegtájékoztató tartalma: 1. Nyálkahártya-duzzanat csökkentésére heveny orrnyálkahártya-gyulladásban, valamint értágulat- és allergiás eredetű nátha jelentkezésekor.

Nasivin Classic 0,5mg/ml tartósítószermentes oldatos orrspray 10ml leírása, használati útmutató

A váladékürülés megkönnyítésére orrmelléküreg gyulladásban, fülkürt- és középfülgyulladásban. Az orr- és melléküregei nyálkahártya-duzzanatának csökkentésére orvosi vizsgálatok során.

 • Hogyan lehet a dohányzónak abbahagyni a dohányzást
 • Miért lesz kövérebb, ha abbahagyja a dohányzást
 • NASIVIN CLASSIC 0,5 mg/ml oldatos orrspray - Gyógyszerkereső - Háiatabor.hu
 • Zsongorkő Gyógyszertár - Nasivin Classic 0,5 mg/ml iatabor.hu iatabor.huay - 1x10ml
 • Talán viccesen hangzik, pedig nem az.

Terhesség Kérdéseivel bármely gyógyszer alkalmazása előtt forduljon orvosához. Szoptatás Kérdéseivel bármely gyógyszer alkalmazása előtt forduljon orvosához.

Kicsit dohányzom, de nem tudok kilépni leszokni a dohányzásról és dobott

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre Hosszantartó alkalmazása vagy az előírt adag túllépése esetén bármilyen, a nátha kezelésére adott oxymetazolin-készítmény használata során jelentkezhetnek a szív-érrendszert is nasivin betegtájékoztató hatások. Ezekben az esetekben a gépjárművezetési- és a gépkezelési képesség károsodhat.

 • Lassan 3 éve masszív orrspray-függő vagyok, talán viccesen hangzik, pedig nem az -
 • Dohányos tüdő képek

Együttes alkalmazása a következő gyógyszerekkel nem ajánlott: - a depresszió kezelésére adott egyes gyógyszerek monoamino-oxidáz MAO -gátlók, triciklikus antidepresszánsok - bármilyen, vérnyomásemelő hatással rendelkező nasivin betegtájékoztató túladagolás esetén veszélyes vérnyomás-emelkedés kockázata 3. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

miért nehéz a lányoknak leszokni a dohányzásról?

Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, a készítmény szokásos adagja: naponta alkalommal csepp mindkét orrlyukba. Orvosi előírás nélkül legfeljebb nasivin betegtájékoztató napig alkalmazható, egyszeri adagja naponta legfeljebb 3 alkalommal ismételhető. Állandó- vagy túlzottan tartós használata idült orrduguláshoz nasivin betegtájékoztató, az orrnyálkahártya pörkképződéssel, varasodással járó gyulladása, a nyálkahártya felszínének maradandó károsodása- orrnyálkahártya-sorvadás alakulhat ki.

Milyen típusú gyógyszerek a Nasivin tartósítószermentes készítmények és milyen betegségek esetén alkalmazhatók? Tudnivalók a Nasivin tartósítószermentes készítmények alkalmazása előtt 3.

A túladagolás súlyosságától függően orvosa döntheti el, hogy milyen intézkedés szükséges. Nasivin betegtájékoztató gyógyszer véletlenszerű nasivin betegtájékoztató, vagy túladagolása az alábbi tüneteket okozhatja: pupillatágulatémelygés, az ajkak kékes elszíneződése, láz, görcsök, vérkeringési zavarok szaporább vagy ritkább szívverés, szívdobogásérzés, szívritmuszavar, szívmegállás, vérnyomás-emelkedés vagy -hirtelen csökkenéspszichés zavarok, aluszékonyság, testhőmérséklet-csökkenés, légzési zavarok, tüdővizenyő, a légzőközpont bénulásakóma.

A fenti tünetek jelentkezésekor a gyógyszer alkalmazását abba nasivin betegtájékoztató hagyni, és feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

nasivin betegtájékoztató

A túladagolás kezelésekor orvosi szén adása, gyomormosás, oxigén-belélegeztetés válhat szükségessé. Amennyiben indokolt, a vérnyomás-emelkedés, a láz és a görcsök is kezelendők. Túladagolás esetén alkalmazását a kezelőorvossal egyeztetve kell megszakítani.

Az orrspray helyi hatású készítmény, az orrnyálkahártya duzzadtságának csökkentésére és a váladékürülés megkönnyítésére szolgáló gyógyszer. Hatóanyaga, az oximetazolin érösszehúzó hatású, az orrnyálkahártya vérbőségét, így duzzanatát csökkenti.

Ha adagját elfelejtette alkalmazni Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát 4.

Ha az itt felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 1. A Nasivin Sanft készítményeket az orrba kell juttatni, kizárólag ilyen célra alkalmazható.
 2. Tudnivalók a oldatos orrcseppek alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Nasivin oldatos orrcseppeket: ha allergiás az oximetazolinra vagy a gyógyszer 6.
 3. Mekkora százalékos arányban szeretnék leszokni a dohányzásról?
 4. A nyálkahártya-duzzanatot csökkentő orrspray tartós alkalmazása krónikus duzzanathoz és végül az orrnyálkahártya sorvadásához vezethet.
 5. Tudnivalók a Nasivin tartósítószermenteskészítmények alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Nasivin tartósítószermenteskészítményeket: - ha allergiás az oximetazolinravagy a gyógyszer 6.

A készítményt a felbontást követő 6 hónapon belül kell felhasználni. A gyógyszer gyermektől elzárva tartandó!

Milyen típusú gyógyszerek a Nasivin tartósítószermentes készítmények és milyen betegségek esetén alkalmazhatók? Tudnivalók a Nasivin tartósítószermentes készítmények alkalmazása előtt 3. Hogyan kell alkalmazni a Nasivin tartósítószermentes készítményeket?

A gyógyszert nasivin betegtájékoztató a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A forgalombahozatali engedély jogosultja:.